2 Nisan 2014 Çarşamba

Örnek Sporcu Sabah Kahvaltısı

 Öncelikle sporcunun kilo alıcak , kilo vericek , kas kütlesini koruycak hedefini belirlemelidir.Kendi olduğu kiloya göre bir beslenme programı hazırlanmalıdır.Ben size kendi sabah kahvaltımdan örnekler vericem.Şuan için amacım kilo verme olsa neler yerim olarak bir örnekleme yapıcam.
- Zeytin (en az 2 en fazla 5 tane)
- Lor peyniri miktarı siz belirleyin aşırıya kaçılmadan (Neden tulum-neden kaşar değil çünkü lor peynirinin içerisinde casein protein var ve yağ oranı az bir peynir)
-Tercihen bir kase yulaf ezmesi içine süt koyulup.Yulaf miktarı sizin elinizde , kilo vermeye yönelik demiştik karbonhidratımız yulaf olduğu için orta seviyenin biraz azında koyuyorum göz kararı aslında buda sizin elinizde.
-Domates ve salatalık
-1 Tam , 2 yumurta beyazı

Çoğu kahvaltım böyle geçer.Haftada 2 gün seçer yulaflı omlet yerim.Çünkü kahvaltılarda karbonhidrat ana enerji verici yiyecek olduğu için değişiklik iyidir.
Kilo vermeye değilde almaya yönelik arkadaşlar burda ekstra yiyebilecekleri şeyler eklenebilir ,

-Reçel
-Ceviz
-Yulaf artırılabilirsiniz
-Zeytinde öyle
-2 dilim tam tahıllı ekmek eklenebilir.

Beslenme sizin elinizdedir ne yerseniz ona göre kilo alır veya verirsiniz.Kilo alamıyorum diyenlerde kilo almayı bilmiyor , veremiyorum diyenlerde kilo vermeyi bilmiyor.Blogumuzda kilo vermeyide almayıda ilerliyen günlerde beslenmelerle olsun , antremanlarla olsun detaylı bir biçimde açıklıyıcağız.

2 yorum:

  1. Teşekkürler haber paylaşımı için. Birde tipo90 sitesi hakkında haber yaparsanız sevinirim. Tipo90 sitesi. Eski totobo sitesi mutlaka az çok bilgi sahibisinizdir.

    YanıtlaSil